Det naturlig søde produkt

– har vist sig at være mere effektivt end både hovedpinepiller og antibiotika

– artiklen er lånt fra Dansk Biavls blad og skrevet af Per Kusker, 19. august 2020

En ny undersøgelse fra Oxford Universitetet er god nyheder for folk med en sød tand. Den viser nemlig, at ganske almindeligt honning kan være meget mere effektivt mod alskens sygdomme, end man før havde troet.
Det gamle husråd med at blande honning i varmt mælk for at lindre en halsbetændelse eller bare ondt i halsen kan nu udveidesbetragteligt.
For de naturlige ingredienser i biernes produkt kan ifølge undersøgelsen også erstatte selv antibiotika nogle gange skriver The Sun.
Ydermere er der ingen kendte bivirkninger ved honning, og en af de billigere kan købes for lidt over 20 kroner kun.

Hurtig bedring
Forsøget kørte over 14 gange med hele 1760 personer, som deltog. Alle havde øm hals, hoste og blokerede luftveje. Ved behandling kun med honning (i dobbelt blindt forsøg) gik symptomerne væk i gennemsnitligt to dage hurtigere, end ved behandling med ordinær medicin – inklusive antibiotika og paracetamol.
Ydermere var både hoste og ubehag langt mildere ve ”honning”-personerne i forsøget.
Vi har tidligere beskrevet hvordan honning ikke kun Manukahonning men også dansk honning faktisk kan bruges med fordel på hospitalerne. Og i folkemunde er virkningen også kendt selv om der her ikke nødvendigvis kræves videnskabeligt bevis for virkningen.
Men nu er der belæg for i hvert fald nogle virkninger.

7 ting honning måske kan kurere
Honning har mange gode egenskaber, der kan hjælpe på både store og små skavanker. Her får du 7 bud på, hvordan honningen ka supplere dit medicinskab.
Spis gerne en teskefuld honning direkte fra glasset, hvis du har ondt i halsen.

 1. Sår
  Honning har mange gode egenskaber. Honningen holder såret rent, hindrer bakterievækst, fjerner lugt og fremmer helingen. Læg honning på såret, dæk med gaze og skift jævnligt.
 2. Ondt i halsen.
  Honningens bakteriedræbende virkning er også gavnlig mod ondt i halsen. Honningens helende enzymer dør dog ved temperaturer over 40 grader, så spis en teskefuld direkte fra glasset eller afkøl teen eller den varme mælk, før honningen røres i.
 3. Diarre
  Honning menes at have en effekt mod infektioner i mave og tarm. Diarre og opkastninger, der skyldes bakterier, kan behandles med honning. Honning er desuden effektiv til at fremme væskeoptagelsen, hvilket er en fordel ved diarre, fordi man kan miste meget væske.
 4. Tømmermænd
  Honning kan have effekt mod tømmermænd. Man mener, at fruktosen i honning fremmer nedbrydningen af de stoffer, der giver tømmermænd.
 5. Dårlig ånde
  Honning kan afhjælpe dårlig ånde. Honningen dræber bakterierne i mund og svælg, der ofte er årsag til dårlig ånde. Prøv også en blanding af honning og kanel i e glas vart vand mod dårlig ånde.
 6. Mavesår
  Undersøgelser har vist, at især den newzealandske Manuka honning er et effektivt middel mod mavesår. Her så man effekten på patienter, der fik 20 gram honning 4 gange dagligt en time før et måltid

7. Tænder
En sød honningmad skader ikke tænderne så meget som en sukkermad. Honning kan muligvis endda hjælpe med at dræbe nogle af de bakterier, der har betydning for dannelsen af huller i
tænderne.